[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[EP-tech] NET::SMTP needs Hello in EPrints 3.3.10



Hi,



sending Mail via SMTP (EPrints 3.3.10) results in a mail header like



[...]

Received: from localhost.localdomain (unknown [xxx.xxx.xxx.xxx])

[...]



It's dangerous because some mail servers may mark this mail as spam. This was the case with one of our EPrints servers. Almost every mail sent out via this EPrints server has been marked as spam by googlemail. Sending mail via NET::SMTP needs a HELLO message otherwise localhost.localdomain is used as the fully qualified domain name.



As a quick and dirty workaround we changed the behavior of EPrints::Utils::send_mail_via_smtp (line 160), from



my $smtp = Net::SMTP->new( $smtphost );



to



my $smtp = Net::SMTP->new( $smtphost, Hello => 'my.eprints.domain' );



where 'my.eprints.domain' is the fully qualified domain name of the EPrints server. It now results in a mail header like:



[...]

Received: from my.eprints.domain (xxx.xxx.xxx.xxx)

[...]



But if you run more than one archive based on the same EPrints installation this quick solution would probably not work for you.



It would be nice if this could be fixed in a next version.



Kind regards,

Volker



--

Volker Schallehn

Elektronisches Publizieren / Open Access

Universitaetsbibliothek der Ludwig-Maximilians-Universitaet Muenchen

Geschwister-Scholl-Platz 1, D-80539 Muenchen, Germany

http://www.ub.uni-muenchen.de/






-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mailman.ecs.soton.ac.uk/pipermail/eprints-tech/attachments/20121120/bc5b9d5b/attachment.html